Mikkelin kaupungin tiedote:


Mikkelin kaupungin joulukortteihin käytetyt rahat Mikkelin seudun
monikkoperheet ry:lle


Mikkelin kaupungin tämänvuotinen joulukortteihin käytettävät rahat on päätetty antaa Mikkelin seudun monikkoperheet ry:lle. Mikkelin seudun monikkoperheet ry eli kaksos- ja kolmosperheiden yhdistys täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Alun perin muutaman äidin ideoima yhteenliittymä on nyt jo viidenkymmenen jäsenperheen aktiivinen yhdistys, joka järjestää monenlaista toimintaa ympäri vuoden.

Aluksi monikkoperheyhdistyksen toiminta keskittyi vertaistukeen ja virkistystapahtumiin, joissa kaksos- ja kolmosperheet tapasivat toisiaan. Vielä nykyäänkin toiminnan painopisteessä on vertaistuki, jota tarjotaan jo kaksosia tai kolmosia odottaville vanhemmille ja aina siitä eteenpäin lasten eri ikävaiheissa.

Yhdistyksen uusimpia toimintamuotoja on muutaman vuoden ajan järjestetty monikko-odottajien oma perhevalmennus. Kahden illan mittainen monikkoperhevalmennusjakso järjestetään kaksi kertaa vuodessa yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa ja se on osallistujille maksuton. Kattojärjestö Suomen Monikkoperheet ry:n teema tänä vuonna on esteettömyys, jonka edistäminen on ajankohtainen asia myös Mikkelissä. Lisäksi seudun järjestö näkee tärkeäksi isien jaksamisen ja huomioinnin, sillä tutkimustenkin mukaan monikkoperheessä isän rooli on keskeinen.

- Olemme todella iloisia tästä joululahjasta, sillä yhdistyksellämme ei juurikaan ole voimavaroja omaan varainhankintaan. Jäsenperheissä puuhaa riittää kotonakin pienten kaksosten tai kolmosten sekä heidän sisarustensa kanssa, kertoo puheenjohtaja Heli Kauppinen.
- Lahjoituksen avulla voimme järjestää jäsenistöllemme jonkin mukavan yhteisen tapahtuman, jossa varsinkin uudet jäsenperheet voivat tutustua toisiinsa sekä kehittää vertaistukitoimintaamme entistä paremmaksi.

Mikkelin kaupunki lahjoitti viime vuonna joulukorttirahat Montessori päiväkodille ja englanninkieliselle päiväkodille.


*******

Tämän ilouutisen myötä hallitus toivottaa iloista joulua jäsenille ja yhteistyökumppaneille!