JULKINEN HAASTEVIESTI, SAA LEVITTÄÄ!


Hyvä vastaanottaja,

Oletko huomannut kaksoslasten tai kolmoslasten kanssa liikkuvaa perhettä? Oletko huomannut heidän liikkumisessaan tai asioinnissaan esteitä? Vai oletko jo kenties ollut mukana vaikuttamassa esteiden poistumiseen?

Suomen Monikkoperheet ry on kaksosten ja kolmosten perheiden valtakunnallinen kattojärjestö, joka on lanseerannut  2.2. pidettävän kaksosten päivän. Tänä vuonna tuon päivän teema on Esteetön liikkuminen – Huomioi monikkoperheet asiakasryhmänä.

Monikkoperheet kohtaavat usein hankalia tilanteita päivittäisessä liikkumisessaan. Isoilla tuplavaunuilla tai -rattailla ei pääse sisään liikkeisiin tai linja-auton ja junan ovet ovat liian kapeita ja korkeita.

Kaksosten päivä (2.2.2012) toimii lähtölaukauksena kampanjallemme, jonka tavoitteena on koko tämän vuoden saada mahdollisimman monta tahoa tekemään muutoksia lapsiperheiden liikkumisen helpottamiseksi ja parantamiseksi.

Monikkoperheet haastavat yrityksesi tarkastelemaan asiointipaikkaanne monikkoperheiden ja useamman lapsen kanssa liikkuvien näkökulmasta. Löytyykö kaupasta tupla-autokärryt? tai tuplakaukaloilla varustetut ostoskärryt? Pääseekö perhe tuplarattaiden kanssa kassan turvaporttien läpi? Onko uloskäynneissä leveitä luiskia lastenvaunuilla liikkumista varten?

Tai - jos asiointipaikka on esimerkiksi kylpylä, löytyykö suihkutiloista kahta tai kolmea lasten turvaistuinta, joihin vanhempi voi istuttaa lapset turvallisesti pesun ajaksi?

 

HAASTAMME SINUT TEKEMÄÄN JONKIN MONIKKOPERHEIDEN JA YLEENSÄ LAPSIPERHEIDEN ASIOINTIA HELPOTTAVAN TEON LIIKKEESSÄSI.

 

HAASTAMME SINUT MYÖS JATKAMAAN HAASTEKETJUA LÄHETTÄMÄLLÄ TÄMÄ VIESTI ETEENPÄIN AIHEESTA KIINNOSTUNEELLE.

 

PYYDÄMME SINUA ILMOITTAMAAN TEKEMISTÄSI MUUTOKSISTA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:LLE ([email protected]), JOKA JULKAISEE NE INTERNET-SIVUSTOLLAAN TÄNÄ VUONNA.

 

Suomen Monikkoperheet ry on julkaissut kampanjaan liittyvän flyerin, jossa nostetaan esiin monikkoperheiden toivomia liikkumiseen liittyviä parannuksia. Kampanjajuliste on nähtävillä järjestön internetsivuilla osoitteessa www.suomenmonikkoperheet.fi.

 

Suomen Monikkoperheet ry

HYVÄ ARKI ON MYÖS KAKSOS- JA KOLMOSPERHEIDEN OIKEUS

 

******

Edellä siis kattojärjestömme lanseeraaman haasteviestin teksti. Mikäli perheellänne on mielessä jokin Mikkelin seudulla sijaitseva paikka, johon toivoisitte haasteen lähetettävän, laittakaa siitä viestiä yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen mikkelin.monikkoperheet ( ä t ) gmail.com, niin lähetämme viestin yhdistyksen nimissä. Asiaa nopeuttaa, jos liität viestiisi kohdepaikan sähköpostiosoitteen. Kiitos jo etukäteen!